[O1] Jak wyjąć fotele i kanape ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [O1] Jak wyjąć fotele i kanape ?

Zamieszczone przez paf
    hmm - a to było podłączone? jak to jest - sorry za ignorancję - chyba nie? :lol:
    No ewidentnie wyglada na to, ze nie wlozono czujnika w miejsce bagnetu i sobie pobral temperature z miejsca gdzie byl... czyli z otoczenia.

EDIT: Grześ szybszy.

[O1] Jak wyjąć fotele i kanape ?

Szukalem szukalem i nie znalazlem. Odpowiedzi albo ogolnikowe albo poukrywane jako OT w innych topikach,. Tyle tytulem usprawiedliwienia

Prosto i konkretnie, wiem ze przednie fotele przed demontazem trzeba pozabawic elektryki poprzez odlaczenie klemy minus z akumulatora i pod fotelami sa gniazda ktore trzeba porozpinac (poduchy itp).

Tylnia kanape zdemontowalem do polowy - nie wie jak wyjac samo oparcie, przed szarpaniem zdecydowalem ze jednak zapytam na forum

A wiec jak ? Co trzeba przesunac, odsunac, odpiac, odkrecic ?

Komentarz

• Arek
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 3143

Zamieszczone przez lec
      jak wyjac samo oparcie,
      jak spojrzysz z boku na dole oparcia po opuszczeniu go do dołu to tam jest taki zatrzask ktory musisz wcisnąc i wyjdzie ci jedna strona oparcia a po środku musisz po prostu delikatnie wyjąc,przynajmniej tak u mnie jest za godzinke jak wróci do mnie aparat to pstrykne ci foto

[ Dodano: Nie 11 Mar, 07 19:32 ]
      tak jak obiecałem,foto mam nadzieje ze zrozumiałes o czym gadam :szeroki_usmiech

-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• kula
        Classic
        • 2006
        • 14

Co do przednich foteli to za nimi z tylu na prowadniach sa plastikowe zaslepki, 2 na kazdy fotel, potem odsuwasz fotel na maxa i z przodu po srodku dwie nakretki na kluczyk 13, pozniej caly fotel wyjdzie do tylu

Komentarz

Arek, tak Arek dzieki, zalapapem

kula, z prozdu po srodku czego ? :P

Komentarz

mogłeś dać znać to byś się sam szarpał z fotelami :P

Komentarz

• tomi98
              Rider
              • 2004
              • 564

Zamieszczone przez lec
              Tylnia kanape zdemontowalem do polowy
              otóż mój drogi kolego lec jeżeli chodzi o tylne oparcie, to otwierasz tylne drzwi, odbezpieczasz tylne oparcie i delikatnie je odchylasz w kierunku przednich foteli....nastepnie od zewnetrznych krawedzi podnosisz do góry aby wyskoczyło oparcie z zewnetrznych uchwytów, następnie delikatnie ciągniesz kanapę na zewnątrz. W miejscu gdzie oparcia kanapy się łączą, sa zamontowane na trzpieniu.
              Jak Cię znam to dasz radę

Komentarz

• kula
                Classic
                • 2006
                • 14

Zamieszczone przez lec
                kula, z prozdu po srodku czego ?
                z przodu posrodku fotela na dole przy podlodze.

Komentarz

• dexter23
                  Classic
                  • 2010
                  • 4

A ja mam pytanie o wyciągnięcie przedniego fotela pasażera. Oczywiście trzeba odkrecic dwie przednie śruby w okolicach środka fotela, potem zdjac plastiki i wysunąć fotel do tyłu? Oczywiscie w miedzy czasie odpinam kostke od poduchy i napinacza. Niestety samochod wykorzystam do przewozu duzego tv i bede akumulator mial podłaczony wiec zapali sie czujnik poduszek. Czy nie bedzie problemu z jego skasowaniem po załozeniu bo mam VAGa ? Chyba że jest inny sposob ?
                  Aha czy przy odpinaniu kostek odłaczyć aku czy nie trzeba? Poducha raczej od tego nie wystrzeli ?

Komentarz

• Bartek L.
                    Classic
                    • 2013
                    • 26
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Witam,

Stary watek, ale nie chce zakladac nowego. Moze ktos mi pomoze....

Otoz musze pilnie zdemontowac tylnia kanape- Elegance 2004 Kombi (dwojdzielna kanapa).
                    Wyjalem z zawiasow obie ,tz. przy nadkolu, natomiast nie moge sobie poradzic z wysunieciem od srodka. Nie wiem w ktora strone wysunac... W strone nadkola nie za bardzo mam miejsce, chyba musialbym zdemontowac plastiki maskujace. Cala kanapa sie obraca na metalowym "palaku" ale on siedzi jakby na calej szerokosci kanapy.... A ten "zawais" ktory jest po srodku? Jakos go odgiac?

Zamieszczone przez Arek
                    a po środku musisz po prostu delikatnie wyjąc,przynajmniej tak u mnie jest

Komentarz

• alxxx
                      RS
                      • 2010
                      • 1823
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Bartek L., Musisz sobie śrubokrętem płaskim odgiąć tą blokadę o której piszesz i kanapa wyjdzie bez problemu!
                      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
                      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• Bartek L.
                        Classic
                        • 2013
                        • 26
                        • Octavia I (1U2)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Wlasnie odgialem to zabezpieczenie, ale oparcie nadal sie trzyma po wewnetrznej stronie (czyli tam, gdzie stykaja sie oba oparcia), zewnetrzna strona jest poluzowana...
                        . Mam nadzieje, ze wyrazilem sie dosc jasno....

Komentarz

• Tony065
                          RS
                          • 2009
                          • 2487
                          • Octavia I (1U2)
                          • ARX 1.8 20VT 150 KM

Bartek L., no to teraz tylko pociągnij oparcie do siebie, znaczy na zewnątrz i po kłopocie lekko pod katem, śmiało, bez obawy, nic się nie stanie.
                          Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                          @ by Tune-up Gdańsk
                          TDI VP++ i jeszcze rośnie
                          Antek

Komentarz

Pracuję...